Lyxig pastasallad

Lyxig pastasallad med delikatesser. Botanisera i delikatessdisken, välj egna favoriter bland färdiglagade antipasti eller köp på burk. Ta vara på de goda marinader grönsakerna ligger i. Servera gärna med skinka, mortadella i tunna skivor eller grillad kyckling.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g pasta - t ex skruvar, snäckor eller fjärilar
  • 4 dl grönsaker - blandade, marinerade, (t ex kronärtskockor, soltorkade tomater, vitlöksklyftor)
  • 10 oliver - svarta, marinerade, kärnfria
  • 10 oliver - gröna, matinerade, kärnfria
  • 2,5 msk marinad - från grönsakerna
  • 1,5 dl parmesan - färsk, riven
  • 1 msk jungfruolivolja
  • 1 msk basilika - färsk, strimlad
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar

Garnering

  • parmesan - hyvlad
  • 4 msk pinjenötter - rostade

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av i durkslag och spola med kallt vatten.

  2. Dela grönsakerna i mindre bitar. Blanda dem med pastan, oliverna och marinaden. Blanda i den rivna parmesanen, oljan och basilikan. Smaka av med ev salt och peppar.

  3. Lägg pastan på ett fat. Garnera med hyvlad parmesan och nötter.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!