Lyxig laxkaka

En variant av cheesecake för den som älskar lax och skaldjur.
Allt om Mat

Pajdeg

  • 250 g kavring
  • 100 g smör - smält

Fyllning

  • 1 dl dill - finhackad
  • 300 g lax - rökt
  • 200 g räkor - skalade
  • 1 citron
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Garnering

  • smörgåskrasse
  • 50 g sikrom

Gör så här

  1. Kör kavringen till smulor i matberedare. Mixa ihop det med smält smör. Tryck ner degen i en form ca 24 cm i diameter. Ställ i kyl minst 1 timme.

  2. Hacka dill, lax och de skalade räkorna och riv citronen på rivjärn utan att få med det vita.

  3. Rör ihop allt med creme fraiche. Smaka av med ev salt och peppar.

  4. Bred blandningen på den kylda brödpajen och dekorera med sikrom och krasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!