00000

En skaldjursälskarens variant av cheesecake.

För 4 person(er)

Ingredienser

Pajdeg

250 g kavring
100 g smör, smält

Fyllning

1 dl dill, finhackad
300 g lax, rökt
200 g räkor, skalade
1 citron
2 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm vitpeppar

Garnering

, smörgåskrasse
50 g sikrom

1. Kör kavringen till smulor i matberedare. Mixa ihop det
med smält smör. Tryck ner degen i en form ca 24 cm i diameter.
Ställ i kyl minst 1 timme.
2. Hacka dill, lax och de skalade räkorna och riv citronen på rivjärn utan att få med det vita.
3. Rör ihop allt med creme fraiche. Smaka av med ev salt
och peppar.
4. Bred blandningen på den kylda brödpajen och dekorera
med sikrom och krasse.

Fler recept med: Fisk, Matpaj, Skaldjur