00000

Recept på lyxig kräftpasta. Färdigskalade kräftstjärtar på burk blandas i en god saffranssås som serveras med färsk nykokt pasta, fänkål och sockerärter. Om du är förtjust i sås gör dubbel sats.

För 3 personer

Ingredienser

385 g kräftstjärtar i lag
2 msk koncentrerad fiskfond
2 dl lätt crème fraiche
2 msk vitt vin
1 krm saffran
0,5 dl dill grovhackad
1 krm vitpeppar nymald

Till servering

kokt färsk pasta, lättkokta sockerärter, kokt fänkål och dill

Kräftpasta – gör så här:

  1. Häll bort spadet från kräftstjärtarna och låt dem rinna av väl.
    Lägg dem sedan på hushållspapper.
  2. Koka upp fiskfond, crème fraiche och vin. Smaka av med saffran, dill och peppar. Blanda ner kräftstjärtarna och låt dem bli varma.
  3. Blanda kräftsåsen med nykokt pasta, fänkål och sockerärter. Garnera med dill.