44444

Här är en riktigt smakrik bär- och fruktsallad med ljuvliga smaker av vanilj, konjak och citron. En helt perfekt avslutning på en middag.

För 6 personer:

Ingredienser

4 fikon
500 g vindruvor, röda, kärnfria
1 granatäpple
200 g björnbär, frysta, eller ­blandade björnbär och hallon

Konjakslag:

1 citron
0,75 dl strösocker
1 dl vatten
0,5 vaniljstång
3 msk konjak

Tillbehör:

2 dl crème fraiche

15 minuter

Röd frukt i konjakslag –gör så här:

  1. Lag: Skala av det yttersta skalet på citronen med en potatiskalare. Pressa saften ur citronen. Blanda alla ingredienser till lagen utom citronskalet i en kastrull. Koka ca 5 min. Blanda ner citronskal och låt kallna.
  2. Skölj fikon och vindruvor. Dela granatäpplet och bryt isär och plocka ut kärnorna. Halvera fikonen, blanda med druvor, granat­äppelkärnor och lätt tinade bär.
  3. Häll över lagen. Blanda försiktigt strax före servering. Servera med vispad crème fraiche och spröda flarn.
Fler recept med: Frukt och bär