1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
2. Förväll spenaten och krama ur all vätska. Hacka spenat och dill.
3. Blanda ihop ägg, creme fraiche, ricotta och parmesan i en bunke. Vänd ner spenat och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred ut hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Lägg på laxskivorna och resten av pastan. Fördela över ost- och spenatblandningen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.
Lyxig fredagslåda med pasta och lax
30 min + 30 min i ugn
Den här pastarätten med lyxiga ingredienser är utmärkt att lägga i matlådan och ta med till jobbet. Med lätt creme fraiche blir lådan smalare.
För 4 person(er)
Ingredienser
280 g | pasta, rigatoni eller penne |
Fyllning
1 påse | babyspenat, (ca 80 g) |
1 | dill, kruka |
4 | ägg |
2 dl | crème fraiche, gärna lätt |
250 g | ricotta |
2 dl | parmesanost, riven |
1 tsk | salt |
1 krm | svartpeppar, nymald |
200 g | skivor, gravad lax |