00000

30 min + 30 min i ugn
Den här pastarätten med lyxiga ingredienser är utmärkt att lägga i matlådan och ta med till jobbet. Med lätt creme fraiche blir lådan smalare.

För 4 person(er)

Ingredienser

280 g pasta rigatoni eller penne

Fyllning

1 påse babyspenat (ca 80 g)
1 dill kruka
4 ägg
2 dl crème fraiche gärna lätt
250 g ricotta
2 dl parmesanost riven
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
200 g skivor gravad lax

1. Sätt ugnen på 225°. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag.
2. Förväll spenaten och krama ur all vätska. Hacka spenat och dill.
3. Blanda ihop ägg, creme fraiche, ricotta och parmesan i en bunke. Vänd ner spenat och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred ut hälften av pastan i en smord ugnssäker form. Lägg på laxskivorna och resten av pastan. Fördela över ost- och spenatblandningen.
5. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min.