20 minuter + tid att svälla
Lyxig dinkelgröt – gör så här:
- Blanda gryn, flingor, korn och salt kvällen innan gröten ska serveras. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över grynblandningen och rör om. Lägg på ett lock och låt stå i rumstemperatur över natten.
- Värm gröten på svag värme, späd eventuellt med mer vatten för att få en bra och krämig konsistens. Rör under tiden och låt gröten sjuda 2–3 min.
- Saffransäpplen: Kärna ur äpplena och skär dem i små tärningar. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet. Koka ca 1 minut. Tillsätt honung och saffran och koka 2–3 min, äpplena får gärna ha lite krispighet kvar.
- Vispa yoghurt och grädde tills det är fluffigt. Servera gröten med saffransäpplen, gräddyoghurt och hackade sötmandlar.