00000

Lyxig clementinmarmelad passar till en extra lyxig frukost, till ost och kex eller till nybakade scones med en skiva cheddar- eller gruyèreost. Håller ca 3 månader i kyl.

För 7 dl:

Ingredienser

500 g clementiner
0,5 vaniljstång
3,5 dl vatten
4,5 dl strösocker

1 timme

Clementinmarmelad – gör så här:

  1. Halvera clementinerna och peta ut kärnorna. Skär frukten i tunna skivor och sedan i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vanilj­stången. Häll på vattnet.
  2. Koka upp och sjud utan lock ca 25 min. Tillsätt sockret och koka ­ytterligare ca 15 min. Rör om då och då.
  3. Häll marmeladen i väl rengjorda, ­varma burkar. Sätt på locken och låt marmeladen kallna. Förvara i kylen.

    ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr.