Lyxig clementinmarmelad

Lyxig clementinmarmelad passar till en extra lyxig frukost, till ost och kex eller till nybakade scones med en skiva cheddar- eller gruyèreost. Håller ca 3 månader i kyl.
Elisabeth Johansson
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g clementiner
  • 0,5 vaniljstång
  • 3,5 dl vatten
  • 4,5 dl strösocker

Gör så här

  1. Halvera clementinerna och peta ut kärnorna. Skär frukten i tunna skivor och sedan i små bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vanilj­stången. Häll på vattnet.

  2. Koka upp och sjud utan lock ca 25 min. Tillsätt sockret och koka ­ytterligare ca 15 min. Rör om då och då.

  3. Häll marmeladen i väl rengjorda, ­varma burkar. Sätt på locken och låt marmeladen kallna. Förvara i kylen.

 

ERBJUDANDE! Vill du har flera härliga provlagade recept till din brevlåda? Pröva 4 nr av Allt om Mat för bara 98 kr. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!