Luxery almond French toast croissant

Luxery almond French toast croissant är garanterat det lyxigaste och godaste av goda!
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4 croissanter

Fattiga riddare-smet

  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt

Fyllning

  • 100 g mandelmassa
  • 2 msk Amaretto (mandellikör) - (mandellikör)
  • 4 msk nutella - eller hassenötscrème, ekologisk
  • 40 g sötmandel - hyvlad

Garnering

  • florsocker
  • nutella - eller chokladsås

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Smet: Knäck äggen i en skål. Häll i hälften av mjölken och allt mjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken, socker, vaniljsocker och salt.

  2. Fyllning: Finriv mandelmassan. Blanda med likör och låt stå 2–3 min.

  3. Klyv croissanterna på längden och bred på ett lager mandelmassa på bottnarna. Fördela nutella ovanpå. Lägg ihop bröden och platta till dem lite.

  4. Vänd bröden i smeten och strö över hyvlad mandel. Stek bröden i smör i en stekpanna tills det blir gyllenbruna på båda sidor.

  5. Pudra över florsocker och ringla över nutella eller chokladsås. Servera med lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!