44444

Lussebulls-brödpudding görs av lussebullar som blivit över. Tillsätt russin och mandel om du har kvar, det går bra med hasselnötter annars. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

För 8 personer:

Ingredienser

2 dl strösocker
5 ägg
5 dl mjölk
5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
200 g mandelmassa
10-12 lussebullar
1,5 dl sötmandel
1 dl russin

Tillbehör:

grädde, lättvispad eller vaniljglass

20 minuter + 30 minuter för puddingen att dra + 30 minuter i ugn

Lussebulls-brödpudding – gör så här:

  1. Vispa upp socker och äggen lätt i en stor skål. Tillsätt mjölk, grädde och vaniljpulver. Finriv mandelmassan och blanda i.
  2. Halvera lussebullarna på mitten och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Grovhacka mandeln. Strö mandel och russin i formen. Häll över äggstanningen och låt stå och dra 30 min.
  3. Sätt ugnen på 175° varmluft. Grädda puddingen mitt i ugnen 30–40 min.
Fler recept med: Okategoriserade