Lussebulls-brödpudding

Lussebulls-brödpudding görs av lussebullar som blivit över. Tillsätt russin och mandel om du har kvar, det går bra med hasselnötter annars. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 5 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g mandelmassa
  • 10 - 12 lussebullar
  • 1,5 dl sötmandel
  • 1 dl russin

Tillbehör

  • grädde - lättvispad eller vaniljglass

Gör så här

  1. Vispa upp socker och äggen lätt i en stor skål. Tillsätt mjölk, grädde och vaniljpulver. Finriv mandelmassan och blanda i.

  2. Halvera lussebullarna på mitten och lägg dem omlott i en smord ugnssäker form. Grovhacka mandeln. Strö mandel och russin i formen. Häll över äggstanningen och låt stå och dra 30 min.

  3. Sätt ugnen på 175° varmluft. Grädda puddingen mitt i ugnen 30–40 min.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!