00000

Dessa lussebullar med kesella är lite tyngre och kompaktare än de vi är vana vid. Riktigt maffig saffransbullar som vi varierar med saftigt goda fyllningar.

För 50 lussebullar

Ingredienser

Lussebullar

4,5 dl mjölk (3 %)
50 g jäst
4 dl strösocker
19 dl vetemjöl 1140 g
1 burk kesella (250 g, 10 %)
1 ägg
150 g smör rumsvarmt
2 tsk salt
1 g saffran (2 påsar)

Lussebullar med kesella, gör så här: 

  1. Värm 2 1/2 dl mjölk till fingervarmt, 37°. Lös upp jästen i mjölken.
  2. Tillsätt 1 1/2 dl socker och 6 dl mjöl och arbeta till en smidig deg, ca 5 min i matberedaren eller hushållsassistenten eller 10 min för hand. Täck degen med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 40 min.
  3. Tillsätt 2 dl rumsvarm mjölk, 2 1/2 dl socker, 13 dl mjöl (spara lite till utbakningen), kesella, ägg, smör, salt och saffran till den förjästa degen. Arbeta degen ca 10 min i maskin eller 15 min för hand.
  4. Täck degen med bakduk och låt jäsa ytterligare ca 30 min.  Baka ut degen enligt respektive recept.

7 knep – så får du godare lussebullar

Fler recept med: Jul, Kakor och bullar, Övrigt