00000

En enkel grillrätt som serveras med haricots verts. Köttet får smak av citron och det passar bra med en kall dijonsenapssås. Frysta haricots verts är ofta av bra kvalitet och behöver bara tinas.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g lövskuren kotlett
1 tsk olivolja
2 krm citronskal rivet
2 krm svartpeppar nymald
200 g haricots verts (gärna frysta, tinade)
1 skiva torrt vitt bröd
1 vitlöksklyfta
1 msk slätbladig persilja
1 msk olivolja
4 krm salt
150 g potatisar

Sås

8 grekisk yoghurt (8 %)
2 tsk dijonsenap

Lövskuren fläskkotlett med haricots verts – gör så här:

  1. Blanda kotlettskivorna med olivolja, rivet citronskal och
    hälften av svartpepparn. Förväll haricots verts, om den är färsk, i lättsaltat vatten ca 4 minuter. Häll av vattnet och kyl dem direkt under rinnande vatten. Riv brödet. Finhacka vitlök och persilja.
  2. Hetta upp en panna på medelvärme; det får inte vara för hett för då blir vitlöken besk. Häll i olivolja och tillsätt vitlök och rivebrödet.
  3. Fräs på medelvärme ca 3 min med haricots verts. Tillsätt resterande svartpeppar, hälften av saltet och persilja. Låt allt bli varmt.
  4. Blanda samman såsen.
  5. Salta köttet och grilla ca 1 min per sida. Servera köttet med sås, potatis och haricots verts.