Lövkotletter med tonnatosås

I Italien serveras tonnatosås (tonfisksås) till kalvkött, vitello tonnato. En billigare variant är utskuren, tunt skivad kotlettrad, s k lövskuren kotlett. Köttet blir mört när det grillas hastigt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g lövkotletter
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk rosmarin - eller salvia
  • 0,75 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 2 tsk rosmarin - eller salvia, färsk

Tonnatosås

  • 185 g tonfisk - i olja
  • 2 dl gräddfil
  • 1 vitlök - klyfta, pressad
  • 1 msk apelsinsaft - pressad
  • 0,5 msk citronsaft - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Servering

  • färskpotatis
  • rucolasallad

Garnering

  • citronskal - och apelsinskal, strimlat

Gör så här

  1. Tonnatosås: Häll av oljan från tonfisken. Blanda tonfisk, gräddfil, vitlök, apelsin- och citronsaft, salt och peppar i en matberedare och kör till en sås.

  2. Pensla köttet med olivolja och krydda med salt, peppar och rosmarin. Grilla eller stek det i het panna ca 1 min på varje sida.

  3. Servera köttet direkt med tonfisksåsen, kokt potatis och rucolasallad. Garnera med strimlat citron- och apelsinskal och kapris.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!