00000

Laxbiffarna blir extra saftiga med potatis i smeten.

För 4 personer

Ingredienser

400 g laxfilé, utan skinn och ben
2 potatisar, kokta, kalla
1 kruka dill
1 dl ströbröd
2 äggulor
1 citron, rivet skal
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk smör
1 msk rapsolja

Sås

1 knippa dill
2 dl lätt crème fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk citron, pressad
0,5 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

800 g potatis, kokt
250 g tomatsallad

25 min

Lovely laxbiffar – gör så här:

  1. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i laxen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå ca 5 min.
  2. Mosa potatisen. Hacka dillen. Blanda potatis, dill, ströbröd, äggulor, citronskal, salt och peppar. Ta upp laxen och mosa ner den i potatisblandningen.
  3. Forma färsen till biffar. Stek dem i smör och olja i en stekpanna  ca 3 min på varje sida.
  4. Sås: Hacka dillen, spara lite dill till garnering. Blanda crème fraichen med dill, skalad pressad vitlök och citronsaft. Krydda med socker, salt och peppar.
  5. Servera laxbiffarna med sås, kokt potatis och tomater. Garnera med den sparade dillen.
Fler recept med: Fisk, Huvudrätter - varmrätter, Lax