Recept på lövbiffstoast med äppelströssel. En enkel, matig toast som får frisk smak av äpple och pepprigt riv från pepparroten. Ta fram lövbiffen i tid så att den inte är kylskåpskall när den tillagas.

För 4 personer

Ingredienser

8 skivor danskt rågbröd (eller annat grovt osötat bröd)
4 äggulor
2 saltgurkor inlagda
1 rött äpple
1 pepparrot 5 cm färsk (2 msk riven)
2 msk gräslök finskuren
8 skivor lövbiff (à 75 g)
1,5 msk rapsolja till stekning
0,75 tsk salt

Gör så här:

  1. Rosta brödet. Knäck äggen och lägg gulorna i skalhalvor. Skär gurkorna i båtar.
  2. Kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Skala och riv pepparroten. Blanda äpple, pepparrot och gräslök.
  3. Pensla köttet med olja på båda sidor. Stek ca 1 minut på varje sida i het grill- eller stekpanna. Salta.
  4. Lägg köttet på brödskivorna. Strö över äppel-och pepparrotsströssel och toppa med äggulor och gurka. Servera genast.

Ca 430 kcal per portion, 15 g fett, 40 g protein, 33 g kolhydrater