Lövbiffstoast med äppelströssel

Recept på lövbiffstoast med äppelströssel. En enkel, matig toast som får frisk smak av äpple och pepprigt riv från pepparroten. Ta fram lövbiffen i tid så att den inte är kylskåpskall när den tillagas.
Allt om Mat
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 8 skivor danskt rågbröd - (eller annat grovt osötat bröd)
  • 4 äggulor
  • 2 saltgurkor - inlagda
  • 1 rött äpple
  • 1 pepparrot - 5 cm färsk (2 msk riven)
  • 2 msk gräslök - finskuren
  • 8 skivor lövbiff - (à 75 g)
  • 1,5 msk rapsolja - till stekning
  • 0,75 tsk salt

Gör så här

  1. Rosta brödet. Knäck äggen och lägg gulorna i skalhalvor. Skär gurkorna i båtar.

  2. Kärna ur äpplet och skär det i små bitar. Skala och riv pepparroten. Blanda äpple, pepparrot och gräslök.

  3. Pensla köttet med olja på båda sidor. Stek ca 1 minut på varje sida i het grill- eller stekpanna. Salta.

  4. Lägg köttet på brödskivorna. Strö över äppel-och pepparrotsströssel och toppa med äggulor och gurka. Servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!