00000

Lövbiffen skall skäras i ca 2 cm breda remsor och snurras hårt på grillspett av bambu.

För 2 person(er)

Ingredienser

2 lövbiff skivor (ca 175 g)
3 stjärnanis
0,5 msk ketjap manis (söt indonesisk soja)
2 krm svartpeppar nymald
0,5 tsk salt
100 g torkade äggnudlar
2 morötter
1 purjolök
1 tsk olja

Sås

1 msk chilisås
0,5 dl japansk soja
1-2 vitlöksklyftor pressade
1 msk flytande honung
2 tsk färsk ingefära riven
0,5 tsk sambal oelek

Garnering

bladpersilja

1. Sätt ugnen på grill och högsta värmen.
2. Krossa stjärnanis och blanda det med soja. Skär varje biff i 5 smala bitar på längden. Pensla köttet med sojan. Salta och peppra.
3. Trä upp lövbiffen på spetten. Fäst ena ändan, snurra upp hela biten och fäst i slutet. Koka nudlarna enligt beskrivningen på förpackningen.
4. Skala morötterna och skär dem i tunna sneda skivor.
Skölj purjolöken och skär den i sneda skivor.
5. Sås: Blanda samman alla ingredienser.
6. Grilla spetten högt upp i ugnen ca 5 minuter, vänd dem efter halva tiden. Woka morot och lök i olja och blanda ner de kokta nudlarna.
7. Servera spetten med nudlarna och såsen. Garnera med persilja.