00000

Ett surdegsbröd är gott att grilla, antingen i grillpanna eller på utegrill.

För 4 personer:

Ingredienser

8 skivor surdegsbröd, (ca 200 g)
2 + 1 msk olivolja
250 g sparris, grön
2 tomater
1 krm salt, + 0,75 tsk salt
1 krm timjan
400 g lövbiff
2 krm svartpeppar, nymald

Gorgonzolasås:

75 g gorgonzolaost
1 dl yoghurt, grekisk eller turkisk

10 minuter

Lövbiffburgare med gorgonzolasås – gör så här:

 

  1. Ringla 2 msk olja på brödskivorna och grilla dem ca 1 minut på varje sida i het grillpanna.
  2. Skär av det nedersta på sparrisen. Pensla den med 1 msk olja. Grilla sparrisen ca 5 min. Skiva tomaterna, strö på 1 krm salt och timjan.  Grilla tomaterna ca 1/2 minut på varje sida.
  3. Strö 3/4 tsk salt och peppar på  lövbiffen och grilla  skivorna ca 1 minut på varje sida.
  4. Blanda gorgonzola med yoghurt och servera till burgarna.