Recept på lövbiff med pepparrot och purjopotatis. Riv pepparroten direkt över rätten så den inte tappar i sting och smak. Servera på varma tallrikar.

För 2 personer

Ingredienser

400 g potatis
1 purjolök
2 lövbiffar av innanlår (á 150 g)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
1 msk smör
2 äggulor
en bit pepparot (ca 5 cm)

20 min

Lövbiff med pepparrot och purjopotatis – gör så här:

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.
  2. Skär purjolöken i bitar. Låt den koka med potatisen sista minuten. Häll av vattnet och stöt sönder potatisen med en gaffel.
  3. Salta och peppra lövbiffarna på båda sidor. Stek dem i smör i het panna ca 1 minut per sida.
  4. Lägg dem på varma tallrikar, lägg en äggula på varje och riv sist över pepparrot. Servera med purjolökspotatisen.