Lövbiff med pepparrot och purjopotatis

Recept på lövbiff med pepparrot och purjopotatis. Riv pepparroten direkt över rätten så den inte tappar i sting och smak. Servera på varma tallrikar.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 1 purjolök
  • 2 lövbiffar - av innanlår (á 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 1 msk smör
  • 2 äggulor
  • bit pepparrot - (ca 5 cm)

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den mjuk i saltat vatten.

  2. Skär purjolöken i bitar. Låt den koka med potatisen sista minuten. Häll av vattnet och stöt sönder potatisen med en gaffel.

  3. Salta och peppra lövbiffarna på båda sidor. Stek dem i smör i het panna ca 1 minut per sida.

  4. Lägg dem på varma tallrikar, lägg en äggula på varje och riv sist över pepparrot. Servera med purjolökspotatisen.

    Foto: Ulrika Pousette

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!