3.63.63.63.63.6

En härlig hösträtt med lövbiff och mängder av kantareller i gräddsås. Det blir extra god smak på såsen av dijonsenap och sweet chilisås.

För 4 personer

Ingredienser

600 g lövbiff
300 g kantareller, färska
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1 + 1 msk smör
1 msk dijonsenap
1 msk sweet chilisås
2,5 dl matlagningsgrädde
1 + 1 tsk salt
1 + 2 krm svartpeppar, nymald
0,5 dl persilja, finhackad

Tillbehör:

potatis, kokt
broccoli, lättkokt

Lövbiff med kantareller och sting – gör så här:

  1. Ansa kantarellerna och skär dem i mindre bitar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Stek kantareller, lök och vitlök i 1 msk smör tills den mesta vätskan kokat bort. Tillsätt senap, sweet chilisås och grädde.
  3. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och låt det koka ihop 2-3 min.
  4. Stek lövbiffen lätt på båda sidor i smör i het stekpanna. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  5. Lägg lite kantarellröra på ena halvan av lövbiffen och vik över den andra halvan. Häll resterande kantarellröra över biffarna. Strö över persilja.
  6. Servera med kokt potatis och lättkokt broccoli eller sallad.