Vitlöksbröd är gott till. Låt kronärtskockshjärtan rinna av ordentligt och rör mycket försiktigt i soppan sedan fisken lagts ned. Då håller fisken ihop i fina bitar.

För 4 person(er)

Ingredienser

1 gul lök
0,5 msk smör
390 g kronärtskockshjärtan
4 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1 fiskbuljongtärning
1 grönsaksbuljongtärning
2,5 dl matlagningsgrädde
400 g torskfilé djupfryst
1 dl rökt lax strimlad
2 dl räkor skalade
1 krm vitpeppar
2 msk dill finhackad

Tillbehör:

bröd

Lottas snabba fisksoppa

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull.
  2. Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar och lägg dem i kastrullen. Fyll på med vatten, vin, buljongtärningar och grädde. Koka några minuter.
  3. Skär torskfilén i 2 cm stora kuber lägg den i soppan och sjud försiktigt 5-10 min beroende på hur tinad fisken är.
  4. Ta av soppan från plattan och tillsätt lax, räkor, peppar och dill.
  5. Servera soppan med bröd.
Fler recept med: Fest, Fisk, Grönsaker, Soppa, Tjejmiddag