Vitlöksbröd är gott till. Låt kronärtskockshjärtan rinna av ordentligt och rör mycket försiktigt i soppan sedan fisken lagts ned. Då håller fisken ihop i fina bitar.
För 4 person(er)
Ingredienser
1
gul lök
0,5 msk
smör
390 g
kronärtskockshjärtan
4 dl
vatten
1 dl
torrt vitt vin
1
fiskbuljongtärning
1
grönsaksbuljongtärning
2,5 dl
matlagningsgrädde
400 g
torskfilé, djupfryst
1 dl
rökt lax, strimlad
2 dl
räkor, skalade
1 krm
vitpeppar
2 msk
dill, finhackad
Tillbehör:
, bröd
Lottas snabba fisksoppa
Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull.
Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar och lägg dem i kastrullen. Fyll på med vatten, vin, buljongtärningar och grädde. Koka några minuter.
Skär torskfilén i 2 cm stora kuber lägg den i soppan och sjud försiktigt 5-10 min beroende på hur tinad fisken är.
Ta av soppan från plattan och tillsätt lax, räkor, peppar och dill.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.