Lottas köttfärs i ugn är enkel att att göra, och innehåller ingredienser som de flesta alltid har hemma.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g nötfärs
1 gul lök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond koncentrerad
2 dl vatten
1 kg potatis fast
150 g gratängost

Tillbehör:

bröd, sallad

Recept: Lottas köttfärs i ugn

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
  3. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
  4. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform.
  5. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
  6. Servera tillsammans med bröd och en sallad.