3.73.73.73.73.7

Lottas köttfärs i ugn är enkel att att göra, och innehåller ingredienser som de flesta alltid har hemma.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g nötfärs
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond, konc
2 dl vatten
1 kilo potatis, fast
150 g gratängost

Tillbehör:

bröd, sallad

20 minuter + 30 minuter i ugn

Recept: Lottas köttfärs i ugn

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
  2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
  3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnssäker form.
  4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
  5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.