00000

Frukt, bacon och örter gör vanliga fläskkotletter till en kalasgod fredagsrätt.

För 4 personer:

Ingredienser

4 fläskkotletter, (à 100 g)
1 msk rapsolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0,5 pkt bacon, (à 140 g)
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 burk aprikoshalvor, + spad (410 g)
1 dl hönsbuljong

Tillbehör:

ris, potatis eller couscous

Garnering:

rosmarin

20 minuter

Fredagskotlett med bacon, aprikos och örter – gör så här:

 

  1. Bryn kotletterna i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Tärna baconet och låt det fräsa med.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Strö vitlök över kotletterna och smula över timjan och rosmarin. Tillsätt aprikoserna och fräs ca 1 minut.
  3. Häll över buljongen och fruktspadet. Efterstek under lock ca 5 min.
  4. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med ris, potatis eller couscous.