Löksallad
Ingredienser
- 300 g gul lök
- 2 msk olivolja - + 1 msk
- 2 krm salt
- 200 g rödlök
- 2 msk citron - pressad
- 0,5 tsk flingsalt
- 50 g rucola
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skala och skär den gula löken i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnssäker form och blanda med 2 msk olja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 1 timme, tills löken är genommjuk och har en lätt rostad färg. Rör om med jämna mellanrum. Låt svalna.
-
Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda den med citronsaft och salt och låt det marinera ca 15 min.
-
Blanda den gula löken med 1 msk olja och rucola. Lägg upp den på ett fat.
-
Krama ut lite vätska ur rödlöken och lägg den ovanpå. Toppa salladen med flingsalt.