Lökpaj

15 min + 35 min i ugn
Den här lökpajen är gjord på flera olika sorters lök: gul lök, purjolök, schalottenlök samt vitlök. Den passar att servera tillsammans med sallad på buffé eller som förrät. Servera den gärna med en blandad sallad.

Lökpaj

1. Blanda mjöl, sesamfrö, smör och salt i en bunke och nyp ihop till en jämn deg. Tryck ut degen i botten och upp på kanterna av en pajform. Ställ den kallt minst 30 min.
2. Ansa, skölj och skala alla lökarna. Finstrimla purjo, vanlig lök och schalottenlök och finhacka vitlök.
3. Sätt ugnen på 200°. Hetta upp smör i en stekpanna och stek all löken på medelvärme tills den blir mjuk men inte får färg. Krydda med salt, socker, peppar och timjan. Ställ åt sidan.
4. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta ut det och fyll det med stekt lök blandat med riven ost.
5. Vispa samman ägg och grädde och häll över pajen. Grädda den mitt i ugnen ca 25 min.

Recept från