33333

Lök- och olivpizzan fixas enkelt och snabbt med färdig pizzadeg och tomatsås.  

För 6 personer som förrätt:

Ingredienser

1 förpackning pizzadeg, färdig, med tomatsås (600 g)
1 rödlök, stor
1 msk olivolja
2 krm salt
2 krm rårörsocker
100 g ost, lagrad, t ex västerbottensost
250 g oliver, med sardeller
125 g mozzarellaost
2 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

oregano

15 minuter + 15 minuter i ugn

Lök- och olivpizza – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och strimla löken tunt. Stek den mjuk i olja. Blanda ner salt och socker.
  2. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck eller kavla ut den lite till. Bred på tomatsåsen.
  3. Riv osten. Häll av och dela oliverna. Fördela oliver, ost och lök på pizzan. Skär eller riv mozzarellan i småbitar och fördela över. Strö på peppar och grädda mitt i ugnen 15–20 min.
  4. Strö över oregano. Skär pizzan i bitar, servera den nygräddad.

Lök- och olivpizza

Foto: Per Ranung

Recept av Charlotte Jenkinson

Fler recept med: Fredagsmat, Pizza