00000

Champagne med löjromstoppad mandelpotatiscrème är lyxigt och gott. Färdigriven västerbottensost finns att köpa i påse, smidigt när det ska gå snabbt att få maten färdig.

För 4 personer:

Ingredienser

80 g löjrom
200 g mandelpotatis
0,5 rödlök, liten
1 tsk citronskal, rivet
4 crostini
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl västerbottensost, riven
1 krm salt
dillkvistar

Tillbehör:

champagne

10 minuter

Champagne med löjromstoppad mandelpotatiscrème – gör så här:

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken och blanda med citronskal. Krossa crostinin.
  2. Låt potatisen rinna av och vispa den slät med elvisp tillsammans med grädden. Rör i osten och krydda med salt.
  3. Bred ut potatiscrèmen på assietter. Lägg på en klick löjrom och strö över lök och crostinismulor. Garnera med dill och servera genast med ett glas champagne.