Löjromstoast och rödlökspannacotta

Recept på löjromstoast och rödlökspannacotta. På Klitterhus bakar man eget surdegsbröd och det smörsteker man och använder till sin fina löjromstoast.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 surdegsbröd - små knubbiga skivor ljust
  • 2 msk smör
  • 100 g löjrom
  • 4 dillvippor

Rödlökspannacotta

  • 1,5 gelatinblad
  • 2 msk rödlök - finhackad
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk citron - pressad
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm peppar

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen några minuter i kallt vatten. Koka rödlöken en minut i lite vatten och sila sedan av den.

  2. Smält gelatinet på svag värme med lite creme fraiche. Ta av från värmen och rör ner resten samt citronsaft, lök, salt och peppar.

  3. Häll upp i fyra glas, formar eller koppar à ca 1 dl. Ställ dem i kylen minst 2 timmar.

  4. Smörstek brödet. Lägg på ett skedblad löjrom. Stjälp upp pannacottan och garnera den med dill och machésallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!