3.83.83.83.83.8

Löjromstaco med avokado, citroncrème och löksallad är en festlig smårätt. De frasiga skalen kan göras flera dagar i förväg. Förvara dem torrt i en burk med lock.

För 6 personer:

Ingredienser

6 gyozablad, eller 6 ark vårrulledeg (8 x 8 cm)
5 dl rapsolja

Fyllning:

120 g löjrom
1 rödlök
1 citron
1 avokado
1 tsk olivolja
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk majonnäs
3 msk gräddfil

Garnering:

dill, eller körvel
svartpeppar, nymald

30 minuter

Löjromstaco med avokado, citroncrème och löksallad– gör så här:

  1. Forma ett av gyozabladen till en taco men hjälp av ett järn eller ett annat runt föremål av metall. Hetta upp oljan till 160°. Fritera gyozabladet tills det fått fin färg och är krispigt. Lossa skalet och låt det kallna på galler. Gör likadant med övriga blad.
  2. Skala och skiva löken. Lägg löken i kallt vatten. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft.
  3. Skala, kärna ur och skär avokadon i klyftor. Häll över citronsaft och olja och krydda med peppar.
  4. Blanda majonnäs och gräddfil med citronskalet.
  5. Lägg avokadon i tacoskalen. Spritsa på citroncrème. Klicka på löjrom och avsluta med avrunnen lök. Garnera med dill eller körvel och lite peppar.
Fler recept med: Fisk, Smårätter