Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök

Recept på löjromspizza med västerbottensost och picklad lök. Färdig surdegspizzadeg finns i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 1 påse surdegspizzadeg - (400 g)
  • 0,5 dl crème fraiche - + 0,5 dl
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 50 g västerbottensost - riven
  • 100 g löjrom

Lök

  • 1 rödlök - liten
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk ättiksprit - (12 %)

Garnering

  • dillkvistar

Tillbehör

  • sallad - t ex vattenkrasse och mangoldskott

Gör så här

  1. Lök: Skala och skiva löken riktigt tunt. Blanda med vatten, socker och ättika och låt stå i rumstemperatur medan pizzan lagas.

  2. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till avlånga pizzor på ett bakplåtspapper. Bred 1/2 dl crème fraiche på pizzorna och krydda med peppar. Strö över osten.

  3. Grädda pizzorna på den heta plåten mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Låt löken rinna av. Fördela löken på pizzorna. Klicka eller spritsa på löjrom och 1/2 dl crème fraiche. Garnera med dill och servera pizzorna med sallad till.

Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!