Löjromsgravad strömming 33333(3) Skriv ut För 10 person(er) Ingredienser 500 g strömmingsfilé Gravlag 1 msk salt 3 msk ättiksprit, (12 %) 4 dl vatten löjromsås 2 dl crème fraiche 2 dl gräddfil 100 g löjrom Löjromsgravad strömming – gör så här: Dra skinnet av strömmingsfiléerna, skölj i kallt vatten. Blanda lagen och rör tills saltet löst sig. Lägg filéerna i lagen och ställ kallt tills köttet blivit helt vitt, ca 8 timmar. Ta upp och torka filéerna. Blanda creme fraiche, gräddfil och löjrom och vänd försiktigt ner den gravade strömmingen. Ställ kallt 1 dygn. Fler recept med: Buffémat, Fisk, Huvudrätter - varmrätter, Jul, Strömming Huvudrätter - varmrätter Canard à l'orange Torsk Sotad skrei med smörad misosås, pak soi och rostad sesam 30 minuter Köttfärs Färsbiffar med ugnsgrönsaker och krämig couscous 30 minuter + 15 minuter i ugn Skaldjur Halstrad pilgrimsmussla med salsa på äpple, mynta och jalapeño 15 minuter