Löjrom med jordärtskocka, gurka och knaprigt bacon

Löjrom känns alltid lyxigt. Här med knaprigt bacon, fräsch gurksallad och len skocka.

30 min

1. Skala jordärtskockorna. Skär dem i grova bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa skockorna med mixerstav tillsammans med crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt.
2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i små kuber. Blanda gurkan med dill, gräslök, olja, citronskal och -saft. Tillsätt salt.
3. Strimla baconet och stek det krispigt i het stekpanna. Låt rinna av.
4. Fördela jordärtskockskrämen på små tallrikar. Skeda upp löjrommen ovanpå. Fördela gurksalladen runt löjrommen. Finhacka baconet och strö på det. Droppa över olja och garnera med dillvippor.

Recept från