Lobster roll – en galet god pannkaka med krämig hummersallad

I New York serverar man lyxiga "Lobster dogs" eller "Lobster Rolls" – hummer "on-the-go". Testa en riktig godbit - som serveras i en "American Pancake". Passar perfekt som lyxfrukost, förrätt eller snacks.
Allt om Mat

Amerikansk pannkaka

  • 2,25 dl vetemjöl special
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk Bong Touch of Taste Schalottenlöksfond
  • 1 stort ägg
  • 1 dl mjölk - 3%
  • 1 msk smör - smält avsvalnat
  • salt
  • peppar
  • smör - till stekning

Hummersallad

  • 2 st humrar - små kokta
  • 2 msk blekselleri - fint tärnad
  • 1 msk schalottenlök - finhackad
  • 1 msk citron
  • tabasco - några droppar
  • 1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 0,5 dl crème fraiche
  • salt

GÖR SÅ HÄR AMERICAN PANCAKE

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna.

  2. Vispa samman fond, ägg, mjölk och smör.

  3. Vispa ner vätskan i mjölblandningen och rör tills smeten är klumpfri, smaka av med ev. fond, salt och peppar.

  4. Grädda avlånga pannkakor, fyll dem med hummersallad och servera dem direkt

  5. HUMMERSALLAD

  6. Dela, skala och skär hummern i fina bitar.

  7. Blanda alla ingredienserna i en skål.

  8. Smaka av med fond, salt och Tabasco.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!