Ljusa havrebollar

Recept på kioskens ljusa havrebollar – allas favorit!
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 11 - 12 dl havregryn
  • 2 msk O’boy
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl mjölk
  • 0,5 dl kaffe
  • 250 - 300 g smör

Garnering

  • kokos - riven

Gör så här

  1. Blanda havregryn, O’boy, strö- och vaniljsocker i en bunke.

  2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda allt med en elvisp.

  3. Forma smeten till runda bollar och rulla dem i kokos.

  4. Veganska havrebollar För att göra havrebollarna veganska går det bra att byta ut smöret mot mjölkfritt margarin och mjölken mot sojamjölk.

Recept: Saga Arneng, Hembakat

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!