55555

Ljus tryffel med sanshopeppar har en spännande smakkombnation. Välj ljus choklad av bra kvalitet, t ex Vahlrona blond dulcey (32 %).

För 25 tryfflar:

Ingredienser

125 g choklad, ljus
1 tsk sanchopeppar
0,5 dl vispgrädde
1 msk honung, flytande
25 g smör
0,5 dl pistaschnötter, hackade 

Garnering:

100 g choklad, ljus
0,5 tsk sanshopeppar, smulad

30 minuter + 1 timme i kyl + tid att stelna

Ljus tryffel med sanshopeppar – gör så här:

  1. Hacka chokladen. Krossa pepparn i en mortel. Koka upp grädde, peppar och honung. Häll blandningen över chokladen och mixa slätt med mixerstav. Tillsätt smöret och mixa tills den smält. Blanda i nötterna.
  2. Ställ smeten i kylen ca 1 timme.
  3. Rulla smeten till kulor. Hacka chokladen och smält den i mikron eller över vattenbad. Doppa kulorna i chokladen och lägg dem på ett bakplåtspapper. Strö över lite peppar och låt stelna.

 

Fler recept med: Choklad, Godis