Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt – gör så här:
- Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde i en liten kastrull och slå den kokande över chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt ägglikören.
- Häll upp i en liten form, ca 10×20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna minst 24 timmar i kyl.
- Smält chokladen som tryffeln ska doppas i. Skär tryffeln i fyrkanter, ca 2×2 cm. Doppa fyrkanterna i chokladen med hjälp av en gaffel. Skaka av överflödig choklad mot kanten innan de läggs på bakplåtspapper.
- Garnera varje tryffel med en flinga salt innan de stelnat.
Vilken choklad ska man använda?
Marabou mjölkchoklad är i detta recept inte lämpligt, vare sig i tryffeln eller att doppa dem i. Lenast konsistens blir det med choklad av märken med hög kvalitet, t ex Valrhona eller Callebaut. Receptet fungerar även med ljus blockchoklad.