55555

Dessertens körsbär smaksätts med den italienska mandellikören Amaretto. Tycker du om Amaretto kan du med fördel bjuda på ett litet glas till kompotten.

För 4 personer:

Ingredienser

1 paket körsbär, frysta (225 g)
2 msk Amaretto, (mandellikör)
1,5 msk strösocker
1 tsk majsstärkelse, Maizena

Mandelsmul:

100 g mandelmassa
25 g flagad mandel

Tillbehör:

0,5 liter vaniljglass

15 minuter

Glassdessert med körsbär och mandelsmul – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Smula mandelmassan och lägg den på bakplåtspapper med den flagade mandeln. Rosta mitt i ugnen ca 5 min. Ta ut och låt kallna.
  2. Lägg körsbär, amaretto och socker i en liten kastrull och koka ca 1 minut. Rör ut majsstärkelsen  i lite vatten och häll ner under omrörning. Koka ca 2 min och mosa körsbären lätt med en gaffel.
  3. Lägg körsbären i bottnen på glas. Toppa med glass och strö över mandelsmulet.
    efterrätt med glass, smul och körsbär i likör

    Foto: Anna Kern