00000

Den smakrika teriyakisåsen finns att köpa färdig på flaska i vanliga livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g skinka, färsk och strimlad, eller lövbiff
1 msk olja, neutral
150 g haricots verts
1 dl teriyakisås
1 msk japansk soja
1 dl salladslök, strimlad (35 g)
100 g böngroddar, färska (2,5 dl)
150 g isbergsallad

Tillbehör:

, lime
4 vetetortillas, eller 60 g grovt bröd(2 skivor)

Gör så här:
1. Stek hastigt köttstrimlorna i het olja så att de får färg.
2. Tillsätt bönor, teriyakisås och soja. Koka upp, vänd därefter ner salladslök och böngroddar.
3. Strimla eller bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Häll det varma över och garnera med limeklyftor. Servera.
Ca 450 kcal,
varav ca 11 g fett,
51 g kolhydrater,
35 g protein.

Fler recept med: Grönsaker, Sallader, Smalt