Ljummen teriyakisallad

Den smakrika teriyakisåsen finns att köpa färdig på flaska i vanliga livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g skinka - färsk och strimlad, eller lövbiff
  • 1 msk olja - neutral
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl teriyakisås
  • 1 msk japansk soja
  • 1 dl salladslök - strimlad (35 g)
  • 100 g böngroddar - färska (2,5 dl)
  • 150 g isbergssallad

Tillbehör

  • lime
  • 4 vetetortillas - eller 60 g grovt bröd(2 skivor)

Gör så här

  1. Stek hastigt köttstrimlorna i het olja så att de får färg.

  2. Tillsätt bönor, teriyakisås och soja. Koka upp, vänd därefter ner salladslök och böngroddar.

  3. Strimla eller bryt salladen i bitar och lägg på ett fat. Häll det varma över och garnera med limeklyftor. Servera.

  4. Ca 450 kcal, varav ca 11 g fett, 51 g kolhydrater, 35 g protein.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!