00000

Potatisen blir godast om den får suga åt sig vinägretten när den är ljummen. Har man bråttom kan man mixa dressingen i stället för att finhacka. Salladen är också god kall.

För 6 pers

Ingredienser

Ljummen salsa verde-potatis

1 1/2 kilo färskpotatis
1 stor vitlöksklyfta
1/2 dl kapris
6 sardeller
1 dl hackad gräslök
1 dl hackad bladpersilja
1 dl olivolja
1/2 dl pressad citron + rivet skal av 1 citron
2 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
250 g färska eller frysta sojabönor
150 g sockerbönor
1 påse babyspenat (70 g)

25 min + 15 min koktid

1. Skrubba och koka färskpotatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den ånga av.

2. Skala och finhacka skalad vitlök, kapris, sardeller och örter. Lägg allt i en skål. Tillsätt olja, citronsaft, citronskal, salt och peppar.

3. Koka sojabönorna ca 4 min i lättsaltat vatten. Lägg ner sockerbönorna när ca 30 sekunder återstår av koktiden. Kyl ner i kallt vatten.

4. Skär potatisen i mindre bitar. Blanda den ljumma potatisen med dressing, bönor, sockerbönor och spenat.