Ljummen sallad på mjukbakad kål, quinoa, fetaost och hasselnötter

Vegetarisk sallad på kål, quinoa, fetaost och hasselnötter. Mjukt, knaprigt, sött och salt i samma underbara sallad!
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 g rödkål
  • 400 g blomkål
  • 400 g romanesco
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk lönnsirap
  • 0,5 msk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 2 dl quinoa - kokt
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 äpple
  • 1 msk citron - pressad
  • 100 g vattenkrasse - eller rucola

Dressing

  • 0,75 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Fetaostkräm

  • 150 g fetaost
  • 1,5 dl yoghurt - grekisk eller turkisk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär rödkål, blomkål och romanesco i cm-tjocka skivor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja och sirap. Krydda med salt och peppar. Rosta kålen mitt i ugnen ca 20 min, tills den mjuknat och fått lite färg.

  2. Rosta nötterna i en torr panna och hacka dem grovt. Kärna ur äpplet och skär i små kuber. Blanda med citronsaften.

  3. Dressing: Blanda olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.

  4. Fetaostkräm: Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Skala och pressa i vitlöken. Rör ner honungen och krydda med salt och peppar.

  5. Lägg kålen på ett fat med quinoa, sallad, äpple och nötter. Ringla dressingen över salladen.  Garnera med vattenkrasse. Servera med fetaostkrämen.

För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook: 

Allt om Mat Vego

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!