För fler vegetariska recept, följ oss på Facebook:
Ljummen sallad på mjukbakad kål, quinoa, fetaost och hasselnötter
Ingredienser
- 400 g rödkål
- 400 g blomkål
- 400 g romanesco
- 3 msk olivolja
- 3 msk lönnsirap
- 0,5 msk flingsalt
- 1 krm svartpeppar - nymald
- 2 dl quinoa - kokt
- 1 dl hasselnötter
- 1 äpple
- 1 msk citron - pressad
- 100 g vattenkrasse - eller rucola
Dressing
- 0,75 dl olivolja
- 2 msk citron - pressad
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Fetaostkräm
- 150 g fetaost
- 1,5 dl yoghurt - grekisk eller turkisk
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk honung
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar - nymald
Gör så här
-
Sätt ugnen på 200°. Skär rödkål, blomkål och romanesco i cm-tjocka skivor. Lägg dem på en plåt och ringla över olja och sirap. Krydda med salt och peppar. Rosta kålen mitt i ugnen ca 20 min, tills den mjuknat och fått lite färg.
-
Rosta nötterna i en torr panna och hacka dem grovt. Kärna ur äpplet och skär i små kuber. Blanda med citronsaften.
-
Dressing: Blanda olja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
-
Fetaostkräm: Mosa fetaosten och blanda med yoghurten. Skala och pressa i vitlöken. Rör ner honungen och krydda med salt och peppar.
-
Lägg kålen på ett fat med quinoa, sallad, äpple och nötter. Ringla dressingen över salladen. Garnera med vattenkrasse. Servera med fetaostkrämen.