55555

Tareq Taylors recept på ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör. Salladen är godast när potatis och ägg fortfarande är ljumna.

För 6 personer

Ingredienser

400 g mandelpotatis
4 ägg
75 g smör
8 rädisor
1 burk matjessill, (200 g)
75 g fiskrom, t ex stenbitsrom eller sikrom, MSC-märkt
2 dl crème fraiche

Garnering

dill
smörgåskrasse

25 min

Ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör – gör så här:

  1. Skölj och skrubba potatisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har en liten kärna. Låt potatisen rinna av och svalna. Halvera den.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och låt koka ca 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen.
  3. Lägg smöret i en kastrull och bryn det sakta på medelhög värme ca 10 min under omrörning.
  4. Ansa och halvera rädisorna. Skär sillfiléerna i bitar.
  5. Lägg upp ingredienserna på tallrikar med klickar av crème fraiche och rom. Garnera med dill och smörgåskrasse och toppa med brynt smör precis före servering.
Fler recept med: Fisk, Sallader, Sill, Svenskt