Ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör

Tareq Taylors recept på ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör. Salladen är godast när potatis och ägg fortfarande är ljumna.

25 min

Ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör – gör så här:

  1. Skölj och skrubba potatisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har en liten kärna. Låt potatisen rinna av och svalna. Halvera den.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och låt koka ca 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen.
  3. Lägg smöret i en kastrull och bryn det sakta på medelhög värme ca 10 min under omrörning.
  4. Ansa och halvera rädisorna. Skär sillfiléerna i bitar.
  5. Lägg upp ingredienserna på tallrikar med klickar av crème fraiche och rom. Garnera med dill och smörgåskrasse och toppa med brynt smör precis före servering.

Recept av Tareq Taylor

Recept från