Ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör

Tareq Taylors recept på ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör. Salladen är godast när potatis och ägg fortfarande är ljumna.
Recept på ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör
Recept på ljummen sallad på ägg, mandelpotatis, matjessill och brynt smör Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 400 g mandelpotatis
  • 4 ägg
  • 75 g smör
  • 8 rädisor
  • 1 burk matjessill - (200 g)
  • 75 g fiskrom - t ex stenbitsrom eller sikrom, MSC-märkt
  • 2 dl crème fraiche

Garnering

  • dill
  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Skölj och skrubba potatisen. Koka den i lättsaltat vatten tills den är mjuk men fortfarande har en liten kärna. Låt potatisen rinna av och svalna. Halvera den.

  2. Lägg äggen i kokande vatten och låt koka ca 6 min. Spola dem i kallt vatten. Skala och halvera äggen.

  3. Lägg smöret i en kastrull och bryn det sakta på medelhög värme ca 10 min under omrörning.

  4. Ansa och halvera rädisorna. Skär sillfiléerna i bitar.

  5. Lägg upp ingredienserna på tallrikar med klickar av crème fraiche och rom. Garnera med dill och smörgåskrasse och toppa med brynt smör precis före servering.

Recept av Tareq Taylor

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!