Med varm, nykokt potatis blir salladen anpassad till den kalla årstiden.

För 2 personer

Ingredienser

300 g potatis
2 ägg
200 g tonfisk i vatten
50 g sardeller
0,5 gul lök
2 tomater
0,5 salladshuvud
2 tsk olivolja
0,5 msk vinäger
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar
2 msk örter, t ex persilja, rosmarin och timjan hackade
6 svarta oliver

Ljummen salade Niçoise

 

1. Skala och koka potatisen. Hårdkoka äggen. Låt tonfisken och sardellerna rinna av.
2. Skala och skiva löken. Skär tomaterna i halva klyftor.
Dela salladen i bitar.
3. Blanda olja, vinäger, salt, peppar och örter i en stor skål. Lägg i lök, tomater, oliver, tonfisk och sardeller.
4. Låt potatisen ånga av och dela den i klyftor. Skala och klyfta äggen. Rör ner potatis, ägg och sallad i skålen och rör om.

Fler recept med: Fest, Midsommar, Övrigt, Sallader