Ljummen risonisallad med kyckling och feta

Risoni är pasta i risform. Salladen är också god att servera kall en varm sommardag.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl risoni (barilla)
  • 5 dl hönsbuljong - av tärning
  • 2 kycklingfiléer - (200 g)
  • 2 tsk olja
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 rödlök
  • 3 dl sallad - blandad
  • 50 g fetaost

Sås

  • 1 dl yoghurt - mild
  • 0,5 lime - rivet skal och pressad saft
  • 1 tsk honung
  • 0,5 krm salt

Gör så här

  1. 1.Koka risoni i buljongen ca 10 minuter. Häll av vätskan.

  2. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olja i en stekpanna 4-5 minuter. Salta och peppra.

  3. Skala och skiva löken och dela salladen i bitar. Rör ihop såsen.

  4. Lägg sallad på två tallrikar. Lägg på risoni och kyckling.

  5. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!