00000

Risoni är pasta i risform. Salladen är också god att servera kall en varm sommardag.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 dl risoni
5 dl hönsbuljong, av tärning
2 kycklingfiléer, (200 g)
2 tsk olja
0,5 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
0,5 rödlök
3 dl sallad, blandad
50 g fetaost

Sås

1 dl yoghurt, mild
0,5 lime, rivet skal och pressad saft
1 tsk honung
0,5 krm salt

1.Koka risoni i buljongen ca 10 minuter. Häll av vätskan.
2. Skär kycklingen i bitar. Stek den i olja i en stekpanna 4-5 minuter. Salta och peppra.
3. Skala och skiva löken och dela salladen i bitar. Rör ihop
såsen.
4. Lägg sallad på två tallrikar. Lägg på risoni och kyckling.
5. Toppa med rödlök och smula över fetaosten. Servera med såsen.