Ljummen potatissallad med senapsvinägrett
Ingredienser
- 1 kg delikatesspotatis
- 1 knippe rädisor
- 1 knippe salladslök
- 3 msk äppelcidervinäger
- 2 msk senap - grovkornig
- 1 msk honung - flytande
- 1 msk citron - pressad
- 1 tsk salt
- 1 dl rapsolja - eller majsolja
- 1 ask smörgåskrasse
- 1 tsk flingsalt
Gör så här
-
Borsta och skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga.
-
Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken.
-
Blanda vinäger, senap, honung, citronsaft och salt i en stor bunke. Vispa i oljan. Blanda i rädisor, salladslök och klippt krasse. Vänd ner potatisen och blanda runt. Lägg salladen i en serveringsskål och strö över flingsalt.