4.24.24.24.24.2

Ljummen potatissallad med senapsvinägrett passar bra bl a till lax. Välj gärna delikatesspotatis som är storlekssorterad för en jämn tillagningstid. Skalet är så tunt att potatisen kan ätas med skalet på.

För 6-8 personer:

Ingredienser

1 kilo delikatesspotatis
1 knippa rädisor
1 knippa salladslök
3 msk äppelcidervinäger
2 msk senap, grovkornig
1 msk honung, flytande
1 msk citron, pressad
1 tsk salt
1 dl rapsolja, eller majsolja
1 ask smörgåskrasse
1 tsk flingsalt

30 minuter

Ljummen potatissallad med senapsvinägrett – gör så här:

  1. Borsta och skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga.
  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken.
  3. Blanda vinäger, senap, honung, citronsaft och salt i en stor bunke. Vispa i oljan. Blanda i rädisor, salladslök och klippt krasse. Vänd ner potatisen och blanda runt. Lägg salladen i en serveringsskål och strö över flingsalt.