Ljummen potatissallad med senapsvinägrett

Ljummen potatissallad med senapsvinägrett passar bra bl a till lax. Välj gärna delikatesspotatis som är storlekssorterad för en jämn tillagningstid. Skalet är så tunt att potatisen kan ätas med skalet på.
Lena Söderström
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe salladslök
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk senap - grovkornig
  • 1 msk honung - flytande
  • 1 msk citron - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rapsolja - eller majsolja
  • 1 ask smörgåskrasse
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Borsta och skrubba eller skala potatisen. Skär potatisen i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och ånga av potatisen noga.

  2. Ansa och skär rädisorna i tunna skivor. Ansa och skiva salladslöken.

  3. Blanda vinäger, senap, honung, citronsaft och salt i en stor bunke. Vispa i oljan. Blanda i rädisor, salladslök och klippt krasse. Vänd ner potatisen och blanda runt. Lägg salladen i en serveringsskål och strö över flingsalt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!