1. Koka potatisen mjuk. Dela blomkål och morötter i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i saltat vatten.
2. Dela fisken i bitar. Skala och halvera äggen. Blanda samman såsen.
3. Dela potatisen och blanda den med kokta grönsaker, paprika och gräslök. Strö över flingsalt och oliver.
4. Servera salladen med fisk, äggklyftor och sås.
Ljummen picknicksallad med rökt fisk
Välj den fisk som du har tillgång till. Salladen passar utmärkt att packa ner till picknick. Packa såsen vid sidan av.
För 4 person(er)
Ingredienser
Ingredients:
400 g | varmrökt fisk, makrill, böckling, eller lax |
800 g | färskpotatis |
1,5 l | blandade kokta vårgrönsaker, färska eller djupfrysta, t ex blomkål, morötter, haricots verts, sockerärt |
2 | ägg, hårdkokta |
1 | röd paprika, strimlad |
1 dl | gräslök, klippt |
1 tsk | flingsalt |
1 dl | svarta oliver |
Sås
2 dl | lätt crème fraiche |
1 msk | dijonsenap |
1 krm | salt |