1. Skär korven i skivor. Skala och klyfta löken. Skär tomaterna i bitar.
2. Dela, kärna ur och ta bort skalen på avokadorna. Skär dem i bitar. Låt linserna rinna av.
3. Fräs korv och lök i olja i en panna. Lägg i tomaterna och linserna. Låt dem fräsa med någon minut.
4. Lägg i avokado och smula över fetaost. Krydda med balsamvinäger och peppar.
5. Skär salladen i bitar och lägg på ett fat. Lägg den varma korv- och linsröran ovanpå.
Ljummen linssallad
Chorizokorv och fetaost sätter smak på den här ljumma salladen som också är god att äta kall.
För 4 person(er)
Ingredienser
200 g | chorizokorvar |
1 | rödlök |
2 | tomater |
2 | avokador |
400 g | kokta linser, på burk |
1 msk | olja |
100 g | fetaost |
1 msk | balsamvinäger |
1 krm | svartpeppar |
0,5 | isbergssallad |