Ljummen grekisk kycklingsallad

Recept på jjummen grekisk kycklingsallad. En härlig allt-i-ett-rätt som man lagar på drygt 20 minuter.
Allt om Mat
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 8 kycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar - nymald
  • 4 msk oregano - grovhackad
  • 1 msk olivolja
  • 600 g pasta - t ex tagliatelle
  • 3 paprikor - gula
  • 8 tomater
  • 1 gurka
  • 400 g fetaost
  • 2 dl svarta oliver - med kärnor

Dressing

  • 1 dl olivolja
  • 1 dl citron - pressad
  • 2 tsk oregano
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar - nymald

Gör så här

  1.  Sätt ugnen på 175°. Skär kycklingen i stora bitar. Blanda dem med oregano, olja, salt och peppar. Bryn bitarna hastigt runt om. Lägg över dem i en långpanna.

  2. Efterstek kycklingen mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

  4. Kärna ur paprikan. Skär alla grönsaker i stora bitar. Skär osten i bitar.

  5. Dressing: Blanda ihop alla ingredienser i en liten kastrull och värm.

  6. Låt pastan rinna av. Blanda den med kycklingen, grönsakerna, oliver, ost och dressingen på ett stort fat. Servera,

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!