Ljummen fruktsallad i passions- och litchisås

Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 mango
  • 2 bananer
  • 1 msk smör

Sås

  • 4 passionsfrukter
  • 18 litchi

Garnering

  • 4 physalis

Servering

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sås: Dela passionsfrukterna och skrapa ur hela innehållet med hjälp av en tesked. Skala litchin och kärna ur med hjälp av en liten kniv. Blanda alltsammans i en skål.

  2. Sallad: Dela mangon genom att skära tätt på båda sidor utmed den stora platta kärnan. Skär fruktköttet i klyftor och skär bort skalet. Dela klyftorna i bitar. Skala och skiva bananen.

  3. Hetta upp smöret i en wok eller stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i frukten och stek 1-2 min. Rör om då och då.

  4. Blanda den varma frukten med den kalla såsen i en skål (då blir salladen ljummen). Garnera med passionsfrukt och physalis. Servera med vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!