Ljummen färskpotatissallad med grön sparris

Recept på ljummen färskpotatissallad med grön sparris. Salladen är godast när den serveras ljummen och helt nylagad men kan även serveras kall.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g färskpotatis - tvättad
  • 5 dillstjälkar
  • 250 g sparrisbunt
  • 0,5 rucola - mangold- eller solrosskott i ask
  • 1 schalottenlök - skivad
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk citron - pressad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm peppar - nymald

Gör så här

  1. Lägg potatisen i kokande saltat vatten med dillstjälkar (spara dillvipporna och grovhacka dem) och koka den precis färdig. Häll av vattnet och låt ånga av. Skär bort den nedersta biten av sparrisen. Lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 1 minut. Kyl i rikligt med isvatten.

  2. Blanda potatis, sparris, grovhackad dill och rucola i en serveringsskål. Blanda schalottenlök med olivolja, citronsaft, salt och peppar och häll över den ljumma salladen. Servera direkt.

Så här skalar du och grillar vit sparris:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!