Recept på ljummen färskpotatissallad med grön sparris. Salladen är godast när den serveras ljummen och helt nylagad men kan även serveras kall.

För 6 person(er)

Ingredienser

600 g färskpotatis tvättad
5 dillstjälkar
250 g sparrisbunt
0,5 rucola, mangold- eller solrosskott i ask
1 schalottenlök skivad
0,5 dl olivolja
2 msk citron pressad
1 tsk flingsalt
1 krm peppar nymald

Färskpotatissallad med grön sparris:

 

  1. Lägg potatisen i kokande saltat vatten med dillstjälkar (spara dillvipporna och grovhacka dem) och koka den precis färdig. Häll av vattnet och låt ånga av. Skär bort den nedersta biten av sparrisen. Lägg i saltat, kokande vatten och låt koka 1 minut. Kyl i rikligt med isvatten.
  2. Blanda potatis, sparris, grovhackad dill och rucola i en serveringsskål. Blanda schalottenlök med olivolja, citronsaft, salt och peppar och häll över den ljumma salladen. Servera direkt.

Så här skalar du och grillar vit sparris:

Fler recept med: Buffémat, Fest, Midsommar, Övrigt, Sallader