Ljummen chokladganache med kardemummaglass – gör så här:
- Kardemummaglass: Skilj på gulor och vitor. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Vispa vitorna och grädden var för sig.
- Blanda alltsammans. Rör ner kardemumma och häll glassmeten en form. Täck över glassen låt stå i frysen över natten.
- Frukt: Koka ihop vatten och socker tills ca 1 dl återstår. Dela vaniljstången på längden och lägg ner den i sockerlagen. Rör ner apelsinlikör. Låt svalna.
- Skala och skiva mango och anans. Skala och skär apelsinen i skinnfria klyftor. Blanda försiktigt ner frukten i lagen.
- Chokladganache: Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Smält den försiktigt i smöret på låg värme på spisen under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Vispa ägg, äggulor och socker.
- Rör ner chokladsmöret i äggvispet och häll upp smeten i portionsformar som rymmer ca 3/4 dl. Täck över med plastfolie och ställ in dem i kylen. Hit går att förbereda.
- Grädda i nedre delen av ugnen 5-6 min. Servera chokladganachen ljummen med en kula kardemummaglass och frukt. Garnera frukten med citronmeliss.