00000

I bönsalladen till köttspetten används ingredienserna från den klassiska burgundiska grytan.

För 8 personer

Ingredienser

2 burkar vita bönor, stora, kokta (à 400 g)
16-20 morötter, späda
8-10 lökar, färska
1 msk olivolja
400 g champinjoner, färska
2 msk smör

Dressing:

3 msk olivolja
2 tsk fransk senap
1 vitlöksklyfta, pressad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 dl persilja, hackad, slätbladig

Ljummen bönsallad

 

1. Sätt ugnen på 225°. Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.
2. Blanda ihop dressingen i en stor vid skål. Häll i bönorna och rör om.
3. Skrapa morötterna. Dela morötter och lök i halvor.
4. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och häll över oljan.
5. Stek mitt i ugnen ca 20 min.
6. Stek champinjonerna i smör i en stekpanna ca 5 min.
7. Blanda ner den stekta svampen, morötter och lök i bönsalladen.

Fler recept med: Fest, Midsommar, Övrigt, Sallader