Ljummen bönsallad

I bönsalladen till köttspetten används ingredienserna från den klassiska burgundiska grytan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 burkar vita bönor - stora, kokta (à 400 g)
  • 16 - 20 morötter - späda
  • 8 - 10 lökar - färska
  • 1 msk olivolja
  • 400 g champinjoner - färska
  • 2 msk smör

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 dl persilja - hackad, slätbladig

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Spola bönorna i kallt vatten och låt dem rinna av.

  2. Blanda ihop dressingen i en stor vid skål. Häll i bönorna och rör om.

  3. Skrapa morötterna. Dela morötter och lök i halvor.

  4. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och häll över oljan.

  5. Stek mitt i ugnen ca 20 min.

  6. Stek champinjonerna i smör i en stekpanna ca 5 min.

  7. Blanda ner den stekta svampen, morötter och lök i bönsalladen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!