55555

Milt kryddade julköttbullar som förstås ska rullas riktigt smått.

För 40 köttbullar

Ingredienser

400 g blandfärs
1 dl vispgrädde
1 msk ströbröd
1 tsk salt
1 ägg
1 msk lök, finhackad gul
0,5 tsk kryddpeppar, mald
1 krm vitpeppar, nymald

Stekning:

1 msk smör

Julköttbullar – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda grädde och ströbröd och låt svälla ca 5 min. Blanda färsen med salt. Tillsätt ströbrödsgrädden, ägg, lök och kryddor.
  2. Forma till små köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda.
  3. Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen ca 1 minut så att smöret smälter och bryns. Vicka på pannan så att smöret fördelas.
  4. Lägg i köttbullarna och stek dem högt upp i ugnen ca 10 min. Rör om efter halva tiden.
  5. Stek eventuellt köttbullarna i lite smör i en stekpanna före servering tills de får fin färg.

    julmat-recept

    Foto: Ulrika Pousette

    Jansson, fransk sellerisallad, köttbullar, revbensspjäll, bröd och rödbetssallad.

Fler recept med: Jul, Köttfärs