Julköttbullar

Milt kryddade julköttbullar som förstås ska rullas riktigt smått.
Allt om Mat
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk lök - finhackad gul
  • 0,5 tsk kryddpeppar - mald
  • 1 krm vitpeppar - nymald

Stekning

  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda grädde och ströbröd och låt svälla ca 5 min. Blanda färsen med salt. Tillsätt ströbrödsgrädden, ägg, lök och kryddor.

  2. Forma till små köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda.

  3. Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen ca 1 minut så att smöret smälter och bryns. Vicka på pannan så att smöret fördelas.

  4. Lägg i köttbullarna och stek dem högt upp i ugnen ca 10 min. Rör om efter halva tiden.

  5. Stek eventuellt köttbullarna i lite smör i en stekpanna före servering tills de får fin färg.

    Foto: Ulrika Pousette

    Jansson, fransk sellerisallad, köttbullar, revbensspjäll, bröd och rödbetssallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!